‹ En eller två katter

Är inte hemma så mycket, ska jag ha en eller två katter?

Hej!

Jag ska skaffa Norsk skogkatt unge men nu är det så att jag jobbar åtta-nio timmar, klarar katten sej eller ska man ska en till unge? Norske är en hane, ska man skaffa en hane eller hona? Vilka går bäst ihop, de kommer vara innekatter, tyvärr (bor på åttonde våningen). Jag hade tänkt skaffa en till nästa år men kanske bättre skaffa en till nu så de får lära känna varandra direkt?

MVH
Richard

Hej!

Jag tycker det är länge att vara ensam för en katt. Unge eller vuxen har ju både för och nackdelar, man får ju en katt man vill ha och förtjänar om man tar en unge. en vuxen kan ju ha olater man inte gillar, men det kan också vara en underbar kompis utan några som helst ”problem” likaså med hane/hona.
JAG tycker ju att en kastrerad hane är det absolut lindrigaste, men det beror ju på om man vill ha kattungar eller ställa ut. Men du kan ju fråga uppfödare på Norsk skogkatt, hon känner ju bäst sina kattungar och föräldrarna. Adressen till Skogkattslingan, där finns info om rasen och adresser till olika uppfödare. Även omplaceringar.

Två kattungar tyr sej oftast till varann och leker. Men det är ju inget hinder att skaffa två, inte heller senare, men nog bör den få sällskap. Om du jobbar eller kanske har du någon som kan passa den en stund och ge den lite sällskap. En radio brukar var tryggt för de att höra då man lämnar de en stund.

Mvh
Lena