‹ Allergi

Är det lättare allergi, vad göra?

Hej!

Jag har en Birmakille på ca. tio månader. Sedan jag skaffade honom (april-00) har jag haft lite utslag runt ögonen och lite runt näsan. Det kliar inte, men det kan ömma lite, speciellt runt ögonen. Det måste vara från honom, för så fort jag reser bort och inte träffar honom blir det genast bättre. Känner inte av direkt någon ”hösnuva”. Jag är inte allergisk mot något annat och jag har heller aldrig upplevt något liknande med min tidigare katt (perser, kastrerad hane).
Är det en lättare allergi? För det verkar vara mest som eksem, liknande utslagen. Går det över efter att jag kastrerar honom? Finns det någon medicin för mig för att lindra. Jag tar kortison salva varje dag.

Annica

Hej Annica!

Det verkar som om du har fått en lättare allergi av din lilla kattkille. Allergin KAN försvinna när du kastrerat honom, eftersom du har en mycket lätt allergi och kastrerade katter kan vara mindre allergi framkallande.
Så mitt råd är att du kastrerar honom snart. Och sedan finns det allergimedicin på apoteket, Clarityl (tror jag det heter) som du kan prova. Och använd inte kortisonsalva alltför länge utan att pratat med läkare.

Mvh
Maria