‹ Epilepsi

Är det Epilepsi?

Hejsan.

Jag har en liten kattflicka (en bondkatt) på ett år. Är orolig för att hon kan ha epilepsi eller någon annan störning i hjärnan..
För 2 1/2 månad sedan var jag med henne hos mina föräldrar i deras sommarstuga och där fick hon gå i sele. En dag trasslade hon in sig runt en trädgårdsstol så hon kom ingenstans. Och helt plötsligt låg hon bara där på sidan och skakade och hade fradga runt munnen. Jag fick loss henne snabbt och försökte lugna henne med mjuka klappar och pratade lugnt med henne. Till slut lugnade hon ner sig, men var trött resten av dagen och sov mest. Jag trodde att hon fick nåt panikanfall pga. att hon blev rädd.

Nu har hon haft ett anfall till.. Det var igår på kvällen. Jag skulle precis gå och lägga mig och hade släckt överallt. Jag gick typ omkring i sovrummet då katten kom in och hon sprang plötsligt in under sängen och fick ett anfall. Likadan som sist fast denna gången kissade hon också.. Trodde återigen att hon blev rädd. Hon var väl inte beredd på att se mig gå omkring där i mörkret.. I alla fall så drog jag undan sängen och satte mig jämte henne för att försöka lugna. Men inte kan det väl vara av rädsla hon får såna anfall..? Rädd för mig har hon ju aldrig varit. Är det epilepsi? Ska jag kanske åka till djursjukhuset och be dem röntga hjärnan eller nåt? Är så rädd för att detta ska hända igen.. Jag får nästan panik. Vet ju inte vad jag ska göra.. Snälla hjälp! Hon är som sagt ett år.. och har aldrig tidigare varit sjuk.

Mvh
Orolig.

Hej!

Ja, jag tycker det är en bra ide att ta katten til djursjukhuset. Jag tror inte, det är rädsla bara som får katten att reagera på det sättet. Jag tror inte, dom behöver röntga hjärnan för att ställa diagnosen, och om det är epilepsi går det ofta att bota medicinsk.

Hälsningar
Niels Peter