‹ En eller två katter

Är det en bra ide att skaffa ännu en katt?

Hej och tack för en trevlig och innehållsrik webbplats. Jag har haft två korater i 12 år, två bröder från samma kull. De har varit innekatter hela tiden. Tyvärr fick vi avliva den ene för några veckor sedan. Den kvarvarande brodern Poo Wing har varit lite orolig i omgångar och jag antar att han känner av förändringen.Han är rastlös och jamar mycket.

Jag är borta hela dagen men kommer hem en timme på middagen och är hemma större delen av helgerna. De hade säkert lika stor glädje av varandra som jag hade av dem bägge två. Jag funderar nu på att ev. köpa en till katt. Dels för att jag tycker så mycket om att vara med dem, men också för att min nuvarande katt ska få lite sällskap. Är det här en bra idé och i så fall, hur ska jag introducera den nye kattungen hemma? Jag skulle dessutom vilja fråga om ni känner till några förmedlare av raskatter runt Tidaholm-Falköping? Jättetacksam för svar!

Bästa hälsningar

Tom Johansson

Hejsan Tom.

Ja, det är tråkigt när djuren går bort. Jag kan tänka mej att Poo Wing tycker att han är ensam just nu. Om du bestämmer dej för att skaffa en katt till som sällskap åt honom, låt dem ta det lugnt när de träffas. Ställ in buren i rummet, och låt katterna hälsa på varandra genom gallret, innan du släpper ut den nya kompisen. Räkna sen med att det kan ta upp över en vecka innan de tycker att de känner varandra tillräckligt väl för att ligga i samma soffa, särskilt om Poo Wing är lite till åren, och kan ha lite svårt för mer förändringar.

Uppfödare hittar du här. Lycka till!

MVH

Susanne Wahlborg