‹ Kattlådor

Alternativ till kattlådan?

Jag är nybliven ägare till två kattungar på tre och fem månader och det är underbart. Det enda som inte är skitkul (haha) är förstås toalett- bestyren.
Båda katterna verkar ha en otrolig ämnes- omsättning så det känns som om jag tillverkar en stor del av min fritid med pyssel med sandlådan.
1. Är dom för gamla för att läras gå på riktig toalett (dvs. den jag går på)? Är det orimligt svårt?
2. Hur funkar dom där kolfilter-lådorna med tak?
3. AquaCat, lådan utan sand – hur funkar den?

Förmodar att uppfödare och andra med många katter säkert har många tips att komma med när det gäller den här avdelningen.

Emotser svar!!

Hejsan!

Det med allt bestyr i kattlådan känner jag igen 😉 Ha gärna en låda per katt, men det kanske du redan har. Jag har själv fem katter hemma just nu (blir fyra när en flyttat till sitt nya hem), och har man flera lådor så hinner de ju inte ”skita” ned i alla på en gång. Man kan gå en rond morgon och kväll och plocka bort det katterna åstadkommit.
Det finns insatser till vanlig toalett som man kan montera in så att katter skall kunna gå på vanlig toa, om sedan katten vill det är ju en annan sak.

Vill du lära katterna detta måste du ha sådan insats, så katterna inte ramlar ned och dränker sig i toaletten. Såna olyckor är relativt vanliga. I så fall skal du börja nu med att försöka att lära dem detta. Kattungen på tre månader kanske det kan gå med.

Jag ar aldrig testat kolfilterlådorna med tak så den frågan kan jag tyvärr inte ge ett svar på.
AquaCat och levereras med en övre låda med små hål i och en undre låda. Med finns rund- slipade stenar som det är meningen att katterna skall krafsa i.
För att lära katterna att gå i denna låda kan man köpa ganska grov – EJ KLUMPBILDANDE SAND – och lägga i knappt en näve sand (lagom att sprätta i). Man kan fuska genom att lägga i kissig sand från den vanliga lådan, så katterna känner att det är lådan de skall gå på.

Bajset tar man bort med litet toapapper, kisset tömmer man ur. Lådan är lätt att hålla ren – och man slipper det eviga slitet med att bära hem och bort sand.
Jag vet att en del fått bra resultat med denna låda, andra mindre bra resultat. Dina katter är ju så unga, så de bör kunna vänja sig vid AquaCat.

Lycka till!
Mvh / M-G Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer
S*BerlinerMauer’s Burmeser, Liden