En solskenshistoria

Jag måste berätta vad som hände mig den 9/12-00.

Intet ont anande åkte jag och handlade kattmat i Solna Zoo. När jag stod vid kassan och skulle betala sa Johan, butiksinnehavaren ”du skulle ha varit här för en timme sedan”, då ringde nämligen en organisation som jobbar för hittekatter hit och frågade om jag viste någon som hade kattungar och som kunde ta 3 hittekatter som hade blivit slängda i en container, men jag hade inte ditt telefonnummer”. När vi stod där och pratade och jag gav mitt telefonnummer, så ringer kvinnan från organisationen och Johan ger henne mitt nummer. När hon ringer upp mig senare så berättar hon att tre svarta små kattungar, c:a 10 dagar, har hittats i en container i Rinkeby och behöver en amma.

Vår Bengalhona fick fem st ungar den 4/12-00 så där hade jag en amma. Jag bad att få återkomma eftersom jag ville rådgöra med min veterinär först (med tanke på smittorisk od).
Fick ett positivt besked och ringde upp Rita och sa att hon kunde komma med dom, vilket hon gjorde nästan omgående. Vi gned in dom svarta små trollen med något från vår tvättkorg så dom skulle lukta”hemma”.
Introduktionen gick över förväntan och idag är dom runda och sunda kattungar uppfostrade av en Bengal och har fem ”halvsyskon” att tampas med. Dom är sådana tillgivna och underbara små svarta ”troll”, som bara kan sitta och titta på en, när man tar upp dom i famnen, som om dom förstod att utan vår ”hjälp” hade dom förmodligen inte funnits idag.

Carina S, S*Monkey Point´s Burma och Bengal Uppfödning