Cornelius och Dimitris första utställning

Annelie Eriksson heter jag och bor i Umeå med min sambo Pär och våra tre Norska Skogskatter. Cornelius är 9mån och blå-vit, Dimitri är 5mån och vit och Zebulon är 8mån och rödsmoke-vit. Zebulone har en svansknick och därför ställer vi inte ut honom.

Jag ska nu berätta om Cornelius och Dimitris första utställning.

Då var dagen äntligen här! Cornelius och Dimitris första utställning i Umeå 13 april 2002.
Dagen började vid 6.00. Borstning, tvätt av öron och kontroll om att allt var nedpackat. Matte och husse var väldigt nervösa!!! Ont i magen och alldeles stirriga. Mest nervös över Cornelius fetsvans som inte ens efter 3 tvättar ville bli bättre.

Framme vid Utställningen var det först Veterinärkontroll. Veterinär Lars Göransson tog ut katterna ur transportburen och undersökte dem. Sen gick vi vidare till incheckningen där vi visade bekräftelsen vi fått hem i brevlådan. Där fick vi ett papper med lite information, utställningskatalog och nummerlappar med katternas nummer.

Sedan var det dags att välja en bur. Efter många runder i lokalen hade vi hittat en lämplig bur nära domaren. (För att slippa springa så långt.) Då var det dags att inreda buren och låta katterna bekanta sig med buren och omgivningen.
När katterna var på plats och allt i sin ordning gick vi till informationen för att skriva upp vilken burrad katterna var placerade på.

Sedan kunde vi pusta ut en stund och ta en fika paus.

Då var det dags att preparera Cornelius svans. Torrschampo och gloss. Svansen blev betydligt bättre och jag kände mig lite lugnare över det. När jag äntligen lugnat ner mig över Cornelius svans så dök nästa problem upp! Jag hade gosat med Dimitri och han hade lyckats få brunkräm på ryggen!! Panik! Vi hällde på lite torrschampo och det såg bättre ut men inte helt bra. Ett tips till er som har vita katter: Gosa inte med katten uppe i ansiktet!

Ungefär vid 9-tiden var domaren på plats. Då gällde det att hålla koll på tavlan bakom domaren när katternas nummer dyker upp. Det var Cornelius som skulle upp först. Både jag och Min sambo var så nervösa att katternas uppfödare fick rycka in och bära fram honom till domaren. Cornelius skötte sig jättefint och började gosa med domaren och allt som stod på domarbordet. Cornelius blev Ex 1 och gick vidare.
Andra gången han var upp till domaren så åkte han ut och det var över för hans del.

Sedan var det Dimitris tur. Vi var lika nervösa då och uppfödaren fick bära fram även han. Dimitri var lika duktig som Cornelius och han blev Ex 1 och BIV (Bäst i variant) så han skulle fram en gång till.
Andra gången åkte även han ut men hans dag var inte slut för det för han skulle fram och tävla i tre generations tävlingen lite senare.

Då var det dags för tre generations tävling. Det var Dimitri, Dimitris pappa och farfar som skulle tävla. Denna gång fick min sambo bära fram honom. Jag var fortfarande lika nervös. Han var även denna gång jätteduktig och Dimitris generationen kom trea om jag uppfattade det rätt.

Nu var det bara att pusta ut och vänta på att få fara hem!
Dagen slutade vid fem – tiden och då var vi alla ganska trötta och glada att få komma hem. Vi var jättenöjd med dagen och stolta över våra tre rosetter. Nu är det bara att vänta på nästa utställning som blir i Örnsköldsvik 18 maj.

Jag får inte glömma bort att berömma våran tredje skogis Zebulon, som även han var jätteduktig på att vara hemma alldeles själv en hel dag! Även han fick en rosett för ”DIV”! (Duktigast i världen).

Med vänliga hälsningar Annelie, Pär, Cornelius, Dimitri och Zebulon